Het Blanke Schot
een dorpshuis voor iedereen

Verenigingen

Onderstaande verenigingen zijn aangesloten bij dorpshuis Het Blanke Schot. Onze verenigingen zijn altijd op zoek naar nieuwe leden!. Sluit je aan en ervaar het verenigingsgevoel in Uddel! Vragen rondom het lidmaatschap? Benader de verenigingen direct via de gegevens hieronder, of klik hier.

Jeugdclub

Jeugdclub

(1 e oprichting 1975) houdt er activiteiten voor de jeugd van Uddel in de wintermaanden en het is de uitvalbasis voor buitenactiviteiten. In het najaar wordt de Playbackshow voor volwassenen door hen georganiseerd. De Playbackshow voor kinderen is altijd in april als afsluiting van het seizoen. Beide zijn druk bezochte evenementen.

Website: www.facebook.com/jeugdclubuddel

Muziekvereniging 'Juliana'

Muziekvereniging 'Juliana'

(1933) repeteert sinds haar bestaan wekelijks in het dorpshuis, vroeger dus in verenigingsgebouw De Barak. Juliana organiseert in januari het Nieuwjaarsconcert van het Leerlingenorkest en in het voorjaar staat altijd het Voorjaarsconcert op het programma. Bij een bijzonder concert kan dit in De Schier worden gehouden.

Website: www.juliana-uddel.nl

Uddels Belang

Uddels Belang

(1926) ondernam eind jaren zestig actie voor een nieuw dorpshuis. En dat is prachtig gelukt met alle verenigingen samen. Het bestuur van een belangenvereniging vergadert vaak en ook de ledenvergaderingen worden in Het Blanke Schot gehouden. Daarnaast ontvangt UB regelmatig gasten van bijvoorbeeld gemeente of provincie. Het Blanke Schot wordt dan ook als ‘eigen huis’ beschouwd.

Website: www.facebook.com/Uddels-Belang

Oranjevereniging

Oranjevereniging

(1938) heeft een sterke band met het Koningshuis en Kroondomeinen en is dan ook sterk verbonden aan de S.C.U. en het dorpshuis. De ‘Oranje’-activiteiten vinden altijd plaats bij het dorpshuis. Denk hierbij aan Koningsdag, Bevrijdingsdag, Wandeldriedaagse en nog veel meer. Vaak is er een samenwerking met de muziekvereniging.

Website: www.facebook.com/Oranje-Vereniging-Uddel

Plattelandsvrouwen

Plattelandsvrouwen

(1959) komen elke maand bijeen voor een interessante presentatie of een creatieve avond. Bij gezamenlijke activiteiten in het dorp zijn deze dames altijd van de partij. In 1962 werd door hen een film over Uddel en haar inwoners gemaakt zoals toen in veel dorpen gebeurde. Het is al jarenlang een geliefd document voor Uddel.

Contact: Secr. Veenkamp 57 3888 LH UDDEL Telefoon: 0577-401707

Klaverjasclub ‘Altijd Troef’

Klaverjasclub ‘Altijd Troef’

(1961) kaart wekelijks en organiseert elke maand een klaverjas-/jokertoernooi. Aan het einde van het jaar is er het druk bezochte Oudejaarstoernooi voor liefhebbers van klaverjassen en jokeren.

Contact: Peter Vermeer: 06-12944151

Schietvereniging ‘Trefpunt’

Schietvereniging ‘Trefpunt’

(1963) heeft sinds de opening van het dorpshuis in 1971 een prachtige schietkelder met diverse banen. Elke week komt hier een aantal schutters bijeen om de begeerde punten te schieten. Er wordt ook jaarlijks in november de bedrijfscompetitie schieten gehouden, een groot evenement waar families, bedrijven en andere verenigingen hun team laten uitblinken in de schietsport. Dit valt samen met het Tien-van-roodtoernooi van de biljartvereniging.

Website: https://www.facebook.com/Trefpuntuddel

Voetbalvereniging SV Prins Bernhard

Voetbalvereniging SV Prins Bernhard

(1964) maakt in de winter gebruik van de sporthal en in de zomer soms ook van het grasveld. Verder spelen de sportieve activiteiten zich af op Sportpark De Zandsteeg waar haar eigen accommodatie is.

Website: www.svprinsbernhard.nl

Volleybalvereniging “UDEO’

Volleybalvereniging “UDEO’

(1972) traint en speelt haar wedstrijden en toernooien in sporthal De Schier. Alle geledingen doen mee met het gezellige Buitentoernooi wat elk jaar georganiseerd wordt op het grasveld bij het dorpshuis. Na afloop van de sportieve activiteiten is het goed uitblazen in de hal of in De Wajer. Spelers van buiten Uddel komen graag naar het dorpshuis ‘vanwege de uitstekende verzorging van hapjes en drankjes’.

Website: www.vvudeo.nl

Biljartvereniging ‘De Drie Banden’

Biljartvereniging ‘De Drie Banden’

Positie (1987) oefent wekelijks en organiseert elk jaar een Tien-van-roodtoernooi. Hier doen veel biljarters aan mee van de andere Uddelse biljartverenigingen maar ook van buiten het dorp. De laatste jaren wordt dit toernooi gecombineerd met het Bedrijfsschieten van SV Trefpunt. Men mag altijd op een grote belangstelling rekenen.

Contact: H. Wajer: info@blankeschot.nl

Verenigingen aangesloten bij het dorpshuis, die een activiteit in het dorpshuis willen houden kunnen in overleg altijd terecht. Zij betalen geen zaalhuur.